Sejlerstøvler vs. sejlersko

feb 1, 2023 | Sko

Sejlerstøvler og sejlersko er to helt forskellige koncepter. Det eneste, de har tilfælles, er, at begge to skal klæde og beskytte dine fødder. Men de tager et helt forskelligt tilløb. Sejlersko skal lade vand løbe igennem uden at gøre modstand. Gode sejlersko holder formen, også når de er drivvåde. Vandet løber simpelthen igennem, men de holder stadig fødderne rimeligt godt varme. Sejlerstøvler derimod er designet til at holde vandet væk fra dine fødder. Hvis du sejler om vinteren eller under kolde breddegrader, er sejlerstøvler absolut uundværlige. Ellers er det mest et spørgsmål om stil og præferencer, om du helst vil bruge sejlersko eller støvler. Når det er rigtig varmt, er det igen vejret, der bestemmer dit valg. Det fantastiske med sejlersko er, at de stabiliserer temperaturen om dine fødder, men dette gælder kun indenfor et tempereret område. Bliver det for koldt, har du i hvert fald brug for sejlerstøvler.

Hvis dette lyder som noget for dig, så finder du her et stort udvalg af sejlerstøvler.

Hold dine fødder tørre med det perfekte par støvler

Sejlerstøvler er som det meste sejlertøj både vandtætte og åndbare. Det er altid en svær kunst at forene disse to egenskaber i et og det samme ting. Det kræver porøse, tekniske tekstiler. Men porerne skal være så små, at kun de meget mindre vanddamp molekyler kan slippe igennem. De større vandmolekyler og dråber må ikke komme igennem. Det bedste tekniske tekstil, som har domineret markedet for sejlertøj i flere årtier er Gore-Tex. Men Gore-Tex er ikke ligefrem billig. Når du kun sejler en gang imellem og kortere ture, kan du sagtens nøjes med mindre eksklusive sejlerstøvler. I dag er det også muligt at gøre læder 100 % vandtæt, uden at det hele tiden skal fedtes. Derfor kan du nu også få sejlerstøvler i læder, men de vil altid også indeholde noget Gore-Tex også.

De gode gamle gummistøvler har altså stadig deres berettigelse. Gummistøvler er uden tvivl de mest vandtætte støvler der findes, og det har de været i flere århundreder. Der findes også sejlerstøvler af gummi-forstærket neopren. Neopren støvler er dog kun støvler så vidt, det gælder formen. Funktionelt er der tale om sejlersko.